Per från GVFÖ: Vi sov inte i samma lgh en endaste natt!

Allmänt / Permalink / 0
Hej mina fina vänner!

Tänkte hinna med ett inlägg till innan jag tar lite påsk-ledigt! Har mina tre barn hemma och det ska bli riktigt mysigt. I mitt förra inlägg var Andreas Brodd från Gifta vid första ögonkastet min gäst. Idag ska ni få höra Per´s version. Han var med i samma säsong.

I detta program ser inte deltagarna varandra förrän de står vid altaret och ska gifta sig. De vet inte heller varandras namn innan. Sedan efter en kort ”bröllopsresa” ska de leva ihop en månad och därefter fatta ett beslut om de ska fortsätta att vara gifta eller skilja sig.

Per är 51 år och jobbar som golvläggare. Är egen företagare med en bra lön. Han bor själv sedan ett drygt år. Han är född 9 maj 1964. I programmet matchades han med Eva, 50 år. Om detta säger Per:

- Det var en jättejobbig situation. Värre än vad man ser i tv. Det var en katastrof. Jag mådde jättedåligt. Jag kände mig liten och svag i stort sett. Istället för stor och stark som jag brukar känna mig. Inom första eller andra dygnet fick jag kalla handen och sedan var det bara jobbigt. Jag förstår inte matchningen alls! Har frågat experterna om vad de såg för gemensamma nämnare men inte fått något svar.

Per fortsätter att berätta…….

- Vet ni, SVT trodde att vi bodde ihop ett tag, men vi sov inte i samma lägenhet en endaste natt efter den hemska ”smekmånaden”. SVT kom på oss när filmning skulle ske och Eva spelade golf på Gotland. Jag hade inte larmkoden till hennes lägenhet är vi skulle in och filma. Så uppdagades det.

Hupps… säger jag. Där ser man. Det förstod man inte när man såg tv-programmet. Det dolde dom bra. Per säger att han jobbade en del, mest för att komma undan.

- Det kostade mig ändå 6 siffriga belopp i arbetsförlust under denna inspelning! Jag fakturerar ca 65.000 kr/mån. Jag tappade en kund på ”vägen”.

En liten annan version än vad Andreas berättade för mig i förra blogginlägget.

- Ångrar du dig att du var med i programmet? frågar jag.

- Nej, jag ångrar inte att jag anmälde mig. Men jag hoppas att detta program försvinner. Experterna gjorde väl sitt bästa, men de fick ett mycket litet urval människor att tussa ihop. Många kommer fram på ”stan” till mig och jag har hittills bara fått bra positiva kommentarer. Jag skulle bli förvånad om de gör en säsong till. Om jag var en av de fyra experterna så skulle jag hålla väldigt låg profil framöver.

Jag frågar Per om han har nätdejtat något innan programmet och hur hans situation är idag. Många undrar nog om Per är singel! 

- Jag har dejtat en del de ca 3 år som jag varit singel totalt i mitt liv. Många kvinnor kontaktar mig nu sedan det gick att spåra mig. Jag svarar kort. Det går inte att hantera så många som vill få kontakt. Helt omöjligt.

Idag söker Per ett okomplicerat umgänge med värme, men inte just nu. Han är singel och med på en dejtingsajt men jag väljer att inte avslöja den här. Per behöver en tid att ”lappa ihop” sig själv efter allt som har hänt för att kunna ge något till en kvinna, säger han.

- Jag känner att jag ska ta det lugnt ett tag, säger Per. Jag kommer att ta hand om mig själv och mina nära på obestämd framtid. Tills den dagen kommer då jag känner att jag har något att ge.

Vidare säger Per:

- Hur jag kommer att träffa nästa partner vet jag inte. Inte på TV i alla fall.

Jag förstår Per och önskar honom varmt lycka till och Glad Påsk! 
Snart börjar ett nytt dejting program på tv som heter ”Tro, hopp och kärlek”. Det kommer att bli två präster, en diakon och en pastor som vill hitta kärleken. Programledare är Mark Levengood. I den förra säsongen blommade kärleken bra.

- Dessa personer är otroliga människokännare och vana vid att sätta ord på saker och ting, säger Mark.

Prästerna är lite kritiska till ”Gifta vid första ögonkastet”. Jag undrar om det hade utvecklats annorlunda om de ej behövde bo ihop. Eller om de inte gifte sig. Jag ska nyfiket följa det nya programmet. Blir spännanade!

Nu vill jag önska er alla EN UNDERBAR PÅSKHELG!
Och glöm inte bort att umgås med nära & kära är det viktigaste.

PÅSK-KRAMAR FRÅN ER SARA.








Andreas Brodd: -HOPPAS LETS DANCE HÖR AV SIG!

Allmänt / Permalink / 0
Hej mina fina vänner!

Jag hoppas att ni alla mår jättebra! Ja, jag ska erkänna att jag gillar att se på såpor på tv och speciellt dom som handlar om dejting. Jag är mycket intresserad av människor och psykologi och hur människor är mot varandra inte minst. Lyssna på orden, se kroppspråket. Så jag slukar program som Bonde söker fru, prästerna som dejtar, ensam mamma osv. Jag tittar också på Dr Phil, är intressant att se hur han alltid löser alla olika problem.

Jag har i hela mitt liv arbetat med olika serviceyrken. Möten med människor är fantastiskt! När jag var yngre kollade jag ofta med kroppspråket när jag åkte t-bana och pendeltåg om personen mitt emot gillade mig. Härmar den personen ditt kroppsspråk så är det oftast så. T ex om du sätter ett ben över det andra, korsar armarna. Testa det får du se! :)

I många sälj jobb som jag har haft så måste man kunna förstå människor och hamna på deras nivå, bli vän med dom. Annars får man inget avtal. I 12 år har jag arbetat som Medlemsrådgivare på gym och då gäller det verkligen att kunna läsa av människor fort och gå in i en passande roll. Ibland är man vän, ibland läkare (få sitta och lyssna på sjukdomar och krämpor) och ibland har jag fått gå in i mamma-rollen om jag träffat en yngre person. Det är så spännande! Har man inte ”blivit kompis” så blir det i regel inget avtal.

Det senaste programmet som jag har följt är GIFTA VID FÖRSTA ÖGONKASTET! Jag brukar i alla dessa såpor i första programmet gissa hur det ska gå. Om någon inte vet vad programmet handlar om så går det ut på att deltagare gifter sig första gången de träffas, efter att ha blivit matchade genom analyser av bland annat en präst, en psykolog, en samtalsterapeut och en beteendevetare. Sista avsnittet sändes i måndags men man kunde se det veckan innan på SVT Play.

I säsong två var paren: Per & Eva, Andreas & Nina och Edwin & Matilda. Dessa tre par blev ihop matchade av experter. Jag gissade i första programmet att Per & Eva inte kommer att fortsätta som gifta. De skulle vara gifta en månad och sedan bestämma sig om de vill fortsätta eller skilja sig. Jag gissade att det fanns en chans för Edwin & Matilda men i tredje programmet sa jag ”nej, det blir inte dom”. Samma sak med Andreas och Nina. I tredje programmet kände jag att det inte skulle bli dom, vilket jag tyckte berodde på Ninas osäkerhet. Hon gick inte in helhjärtat som Andreas. Det är mina egna tankar.

Ni som har följt programmet eller läst tidningarna vet att ingen av de tre paren ville fortsätta som gifta. Endast Andreas var villig att fortsätta som gifta för han tyckte att 4 veckor var lite kort tid att kunna utveckla kärlek. Därför har jag valt att kontakta Andreas och få veta lite mer. Till mig har han gett ett intryck att vara mycket ärlig och omtänksam.

Andreas är singel idag och redo att träffa en kvinna. Han berättar för mig att det är en del som har kontaktat honom efter programmet. Han säger vidare att det är mest på krogen som folk kommer fram.

- Jag provade lite på Match.com innan programmet, men det fungerade inte för mig, säger Andreas.

- Varför fungerade inte det? undrar jag.

- Jo, man måste lägga ner så mycket tid, det blev liksom inget bra. Jag behöver upplevas för att tjejerna ska gilla mig, tror jag.

- Ångrar du att du har blivit ”kändis?”

- Nej, absolut inte. Det är bara kul. Jag älskar ju uppmärksamhet!

- För- och nackdelar att vara med i tv?

- Fördelarna är väl att man blir igenkänd och nackdelarna är detsamma att det kan bli lite mycket ibland, svarar Andreas.

- Var du kär i Nina som du matchades ihop med?

- Nej det blev jag aldrig. Det är svårt att bli kär i någon som inte ger något tillbaka.

Jag förstår Andreas. Jag har själv i förhållande gett och gett men inte fått tillbaka och då tröttnar man till slut. Man måste ”vattna blommorna” varje dag i ett förhållande. I programmet köpte Andreas blommor till Nina, gjorde vegetarisk mat till henne mm. Det enda jag kan tycka att han inte gjorde är initiativ till fysisk kontakt. Att röra på varandra är viktigt för att få kärlekskänslor. Kramas, pussas, kanske sova sked, hålla handen….

- Är du en blyg person? frågar jag.

- Jag tog initiativ till fysisk kontakt, det är bara att det inte kom med på film eller att SVT inte valde att ha med det. Sen gick det väl inte så bra men jag har i alla fall lärt mig att det inte är farligt att bli avvisad. Jag är nog lite blyg i början men har definitivt blivit mindre blyg nu efter programmet.

- Hur var din uppväxt? Hur var du i skolan?

- Min uppväxt har varit lugn. Båda min föräldrar är gifta så jag har inte behövt gå igenom en skilsmässa som många andra har. I skolan var jag nog också rätt lugn. Klart man gjorde lite bus men inget allvarligt direkt.

- Kan du tänka dig att vara med i tv igen? frågar jag.

Lyssna nu på svaret Tony, Ann och Cecilia! :)

- Ja det kan jag tänka mig! HOPPAS ”LETS DANCE” HÖR AV SIG!

Jag frågar honom vem han helst skulle ha som danslärare och han svarar Sigrid Bernson eller Cecilia Erhling. Skadar någon sig och ej kan vara med denna säsong så vet ni vem ni kan kontakta. :)

Andreas vill att hans drömkvinna ska vara snäll, lugn, förstående men också lite driven och gärna att hon tar initiativ till att hitta på saker. Han berättar att han lite kontakt med dom andra i GVFÖ men mest med Matilda.

- Jag sökte till säsong 1 men då hittade dom ingen match till mig så nu när dom gjorde säsong 2 ringde dem upp och frågade om jag ville söka igen, säger Andreas. Vi fick ingen lön men betalt resan till Berlin och en ring. Vi filmade på kvällar och helger så ingen förlorade pengar från sina arbeten. Inspelningen varade 5 veckor. Flera deltagare hade semester då. Så det blev att dom förlorade mer tid än pengar.

Jag tror det har gett dom en lärdom för livet och lärt sig mycket om sig själva.

- Hur länge dröjde det innan du blev skild på pappret? frågar jag nyfiket. Har man barn ihop vet jag att det är betänketid. Men hur fort gick det för er?

- Nej det gick på en gång att skilja sig. Vi skrev på papperna och skickade dem till tingsrätten sen tog det typ 3 veckor så va vi skilda, svarar Andreas.

Det var snabbt och bra. Andreas ska avsluta sin utbildning som han går nu och förhoppningsvis träffa en kvinna i efterdyningarna av programmet.

- På vilket sätt kommer du att dejta i framtiden? undrar jag.

- Jag hoppas ju att slippa dejta men kanske ska ge tinder en chans!

LYCKA TILL ANDREAS! Jag är övertygad om att du hittar en kvinna! Och jag hoppas få se dig i Lets Dance!

SKÖT OM ER!
KRAMAR FRÅN ER SARA.




-













Olof Röhlander: -Att växa ihop tror jag inte riktigt på!

Allmänt / Permalink / 0
Hej alla underbara människor!

Någon sa en gång: ”Life is what happens to you while you´re busy making other plans”. Vi säger att vi inte har något val, att vi måste städa, jobba, plugga, ta hand om familjen, träna etc etc. Det är viktigt att stanna upp ibland och tänka igenom vad du verkligen vill. Vad är viktigt i ditt liv?

Det enda vi vet med säkerhet är att vi har fötts och att vi ska dö. Låter kanske skrämmande men så är det. Det är vad som händer däremellan som är intressant. Vad gör du med den tiden, med ditt liv? Hur upplever du det? Ger du dig tid att njuta?

Tyvärr är det många som tänker att när alla bitar har fallit på plats och vi har lite tid över, då ska vi äntligen börja leva. Du har din tid på jorden så gör något bra av den och passa på att njuta! Skjut inte upp och sitt inte och vänta i ett väntrum. Ta tag i ditt liv och gör det bästa du kan av det! :)

Ett steg är att finna njutningen i små saker, att våga stanna upp och vara i nuet. Inte oroa sig för saker. Lägg bara tid på det som du kan påverka och strunta i det andra.

Jag är själv dålig på detta ibland, men jobbar hela tiden med att lära mig att leva i nuet. Försöker tänka varje dag på det jag har, alla positiva saker. Mest tacksam är jag för mina tre helt fantastiska barn! Är också mycket tacksam för mina hundar och mitt fina hus.

Trots att jag fick min tumme bruten, gjort en svår operation så försöker jag se fördelarna med det. Ja vad kan det vara för fördelar, kanske du tänker. Jo, jag har börjat blogga som jag har tänkt länge, mina hundar får ha mig hemma mycket och jag får tid att reflektera och tänka efter vad jag vill jobba med i framtiden. Klart att det finns nackdelar också, att jag inte får träna och gå på yoga, speciellt Bikram yoga som jag älskar. Men försöker att tänka att tiden kommer för det sen. Får hålla mig till promenader till dess. Så har du jobbigt med något, tänk vilka fördelar det kan finnas med det. :) 

Att byta ut negativa tankar mot positiva är viktigt för att kunna njuta av livet. Leta efter stöttande och positiva människor. Deras positiva energi kommer att påverka dig att prata bättre om dig själv.

Har du rädsla för något så ta ett steg i taget för att få bort dessa. Fråga dig själv vad du är rädd för. Vad är det värsta som kan hända? Den frågan har jag ställt till mig själv flera gånger i livet och den hjälper mycket. Man inser ofta att det värsta som kan hända faktiskt inte är så farligt som man trodde.

Jag tycker att det är viktigt att utvecklas som människa och ett sätt för mig att utvecklas och få nya tankar är att gå på föreläsningar. Jag kommer alltid hem med en ny tanke som får mig att tänka på ett annorlunda sätt.

En av mina favorit föreläsare är Olof Röhlander! Jag tror att jag har alla hans böcker hemma också. Efter de två framgångsrika böckerna ”Det blir alltid som man tänkt sig” och ”Bli en vinnarskalle” har han nu kommit ut med boken ”Konsten att njuta av livet –och ändå få saker gjorda”. Jag har boken bredvid mig nu, har inte börjat läsa den, men ska det. 

Olof Röhlander är licensierad mental tränare, certifierad coach, författare och en av Sveriges mest populära föreläsare. Han har blivit utnämnd till både Årets föreläsare och till Årets talare. Senast förra året 2015 vann han priset som Årets talare!

Jag kontaktade Olof då han säkert kan dela med sig lite av sin kunskap och sina tankar. Trots han är en upptagen man tog han sig tid vilket jag tackar honom för.

Jag frågade Olof vad han gör för att njuta av livet fullt ut?

- Fullt ut vet jag inte, det känner jag inte någon som gör. Men jag försöker i alla fall ordna min tillvaro på sådant vis att det finns bra förutsättningar för att tycka om att leva. Det kan handla om att prioritera det som känns roligt och viktigt, att försöka vara i mitt esse, umgås i sammanhang som är givande och att ha saker att se fram emot. Varje dag bör, som jag ser det, vara belönande i någon mån. Det är viktigt att inte bara köra på, svarar Olof.

- Vad är hemligheten med att vara en bra föreläsare? Är det något du själv jobbar på för att bli ännu bättre? undrar jag.

- Det finns inga egentliga hemligheter. Konsten att tala inför grupp är en färdighet som hyllats sedan antikens dagar, säkert mycket längre än så, och det finns en uppsjö med bra litteratur som tekniskt beskriver hur denna konst bör utformas. För mig har det handlat om något som jag bland annat har tagit med mig från idrotten, nämligen träning. Jag har talat inför andra närmare 2000 gånger nu och i många olika sammanhang. Bara det ger dig en naturlig utvecklingskurva eftersom du får omedelbar feedback från din publik, du ser ju vad som fungerar och vad som inte gör det. Jag har alltid strävat efter att vara uppriktig i det jag säger och prata om saker som jag tror är relevanta för den publik jag talar till. Du är där för dem, inte tvärtom.

Vidare säger Olof:

- Det som gör det här yrket extra fascinerande är att du aldrig blir färdig med det. Jag vet fortfarande inte exakt vad jag sysslar med. Genom åren har jag cirka en gång i halvåret hyrt in en utvald konsult som - mot betalning - fått utvärdera mitt föredrag och givit mig tips hur jag kan bli bättre. Det har varit komiker, regissörer och skådespelare, människor med scenvana som utifrån publikperspektivet kunnat se saker som jag missat. Det här har jag varit relativt ensam om, även om jag har förstått att några kollegor nu också gör det.

- Dina framtidsmål både privat och i arbetet? frågar jag.

- Stora frågor. De går ihop lite grand, jag skulle nämligen gärna bo halva året i Provence och skriva bok. Författare på halvtid och föreläsare på halvtid, det vore något! För att det ska gå behöver mina böcker nå ut till en större, mer internationell, publik och jag behöver lära mig skriva på en högre nivå. Där är jag inte ännu. Att tala väl är svårt, men att skriva väl är ännu svårare. Samtidigt blir det målet också ett privat mål eftersom skrivandet och levandet liksom hör ihop.

- Berätta något om dig som vi inte vet om! ber jag nyfiket.

- Jag har en tendens att göra samma saker om och om igen. Börjar varje morgon med kaffe och att sitta vid datorn, lyssnar sen till samma gamla låtar, går samma promenadstråk, besöker samma restauranger och sitter vid samma bord och detta oavsett var jag är i världen. Jag vet inte, men när det är mycket förändring i övrigt har jag en dragning åt att i andra sammanhang få känna igen mig och bygga en dag utifrån det. Det är romantik, tycker jag. Denna tendens till upprepning är jag inte säker på att andra känner till om mig, om det nu är särskilt intressant vetskap, vilket jag inte tror att det är.

Jag ler inom mig, jag är likadan. Rasta hundarna snabbt i trädgården, ge dom mat, rasta en gång till, sätta på kaffet och sätter mig en liten stund vid datorn. Men jag går inte samma promenadstråk med mina hundar. :)

Eftersom min blogg handlar om dejting och relationer till olika saker så frågar jag Olof:

- Vilka tre saker är viktigast för dig i ett förhållande?

- Förtroende är viktigt, att kunna lita på varandra. Sedan kommer humorn in, det ska vara mycket skratt och glädje i ett förhållande. Slutligen tycker jag att den ömsesidiga respekten bör finnas där, att man ser upp till varandra och ger varandra det utrymme som behövs för att kunna behålla sin identitet och frihet. Det där med att växa ihop, det tror jag inte riktigt på, då finns det risk att man till slut bara blir vänner och i ett förhållande krävs något mer än så.

Kloka ord tycker jag. Mina tre viktigaste är omtänksamhet som nr 1, kommunikation som nr 2 och känna trygghet som nr 3. I Omtänksamhet ingår det så mycket. Och kan man prata med varandra om allt borde man kunna lösa alla problem.

Jag ska skriva lite från Olofs senaste bok för er. Tankvärda ord… Vill först bara säga att Olof har en hund som heter Malte.

” En hund har ingen att-göra-lista att komma hem till. Den ligger sannolikt inte och har ångest över att den skällde på hunden på andra sidan gatan eller att den inte kissade på den där stolpen. Malte har sina rutiner, men de går inte på tid. Är något intressant sniffar han på det, annars går han vidare. Hur brukar det se ut när vi går en runda med hunden? Lär vi oss något av våra fyrbenta vänners sätt att uppmärksamma sin omgivning? För de flesta av oss är svaret: inte alls. Vi pratar i telefon samtidigt. Vi skickar sms, läser en debattartikel eller kollar sociala medier. Hundens fokus ligger på dess omedelbara närhet. Vi ”multitaskar”. Går promenaden inte tillräckligt fort, om hunden vill stanna och undersöka något lite närmare, drar vi i kopplet. Hunden vill vara med dig.”

Uppskatta tiden med din hund, det kan bli en mysig stund! Jag njuter alltid av min långpromenader med mina hundar. Känner en längtan att få gå på promenaderna. När jag ser hundarnas glädje ute blir jag lycklig! När dom träffar en annan hund, rullar sig i snön, badar i vattnet, när vi går snabbt och pratar med varandra, när vi stannar och tittar på en ekorre, när vi leker med bollen, när jag gömmer mig i skogen och hunden får leka… detta samspel ger mig lycka och glädje.

Jag ska avsluta dagens blogg inlägg med att dela med mig av Olofs slutord i sin bok ”Konsten att njuta av livet och ändå få saker gjorda”.

Olof skriver:

”Förmågan att uppleva lycka och njutning finns inom oss, vilket innebär att vi inte är särskilt beroende av yttre omständigheter för att få det om vi vill, eller som någon skrev: ”De bästa sakerna i livet är inte saker”. Det tycker jag är den viktigaste poängen – att det faktiskt går att njuta var du än befinner dig. Det behöver inte vara ”antingen – eller”. Det kan vara ”både-och”. Det kan vara precis så enkelt. Fråga Malte!” :)

Det här är din tid –ditt liv! Balans med distans! NJUT!

Olof tackar mig för att han får vara med i min blogg och jag vill tacka honom för att han tog sin tid. Glöm inte bort mina vänner att ge av din tid till dina nära & kära och till människor och djur du möter. Ett leende föder ett leende! 

Varma kramar från er Sara.















Till top